POLIVIT B PLUS 30 film tableta

1+1 GRATIS POLIVIT B

8,10 KM

1+1 GRATIS POLIVIT B

Polivit B plus je dodatak ishrani koji sadrži vitamine B gupe, uključujući i aktivni folat.

 

 

 

 

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Brand:HEMOFARM

Vitamini B grupe -B1 (tijamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotenska kiselina), B6 (piridoksin), B7 (biotin), B9 (folna kiselina) i B12 (cijanokobalamin) pripadaju grupi hidrosolubilnih vitamina. Oganizam ih ne može sintetisati, pa je neophodno svakodnevno ih unositi putem zdrave i uravnotežene ishrane.

Vitamini B grupe učestvuju u održavanju normalnih fizioloških i metaboličkih pocesa u organizmu, doprinose normalnom funkcionisanju nervnog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti. Vitamini B grupe imaju značajnu ulogu u stvaranju energije iz ugljenih hidrata, proteina i masti i na taj način doprinose efikasnosti energetskog metabolizma.

Kod jednolične i/ili nutritivno siromašne ishrane, kao i u stanjima u kojima može doći do smanjene apsorpcije i/ili povećane potrebe za vitaminima B grupe opravdana je njihova nadoknada u sklopu dodataka ishrani koji ih sadrže.

Kako su izvori vitamina B grupe, kao i mehanizmi resorpcije ovih vitamina slični, češće se sreće istovemeni nedostatak više vitamina ove grupe, nego deficit samo jednog od njih. Upravo iz ovih razloga vitamini B grupe se često i primjenjuju u vidu dodataka ishrani koji sadrže kombinaciju ovih vitamina. Primjenom preparata Polivit B plus podmiruju se dnevne potrebe organizma za folatima i ostalim vitaminima B grupe.

Način upotrebe:

Jedna film tableta dnevno za djecu stariju od 6 godina, odrasle, trudnice i dojilje.

-Ne preporučuje se osobama koje su preosjetljive na neki od sastojaka proizvoda.

-Sadrži laktozu (mlijeko).

-Proizvod čuvati u originalnom pakovanju, na temperaturi do 25ºC