-5%

Femibion 2

33,70 KM

Tijelo Vaše bebe je potpuno formirano do kraja 13. nedjelje, nakon čega slijedi nevjerovatna faza rasta. U ovoj fazi pa sve do kraja perioda dojenja, preporučujemo FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje. FEMIBION 2 sadrži 11 vitamina (uključujući Metafolin®) + selen, jod, željezo, lutein, cink, magnezij, DHA – omega 3 masne kiseline, od čega bi posebno izdvojili folate, lutein i DHA.

Svi sastojci kao i njihova količina u proizvodu su pažljivo odabrani s obzirom na period u kojem se žena nalazi i koje su njene potrebe. Količinski sastav komponenti u Femibionu je precizno definisan u odnosu na najznačajnije svjetske i evropske smjernice. Koliko je nedostatak nekog nutrijenta loš toliko i njegovo prekomjerno unošenje može imati loše posljedice. Ukoliko koristite još neke vitamine i minerale pored Femibiona, preporučujemo da se prvo posavjetujete sa vašim ginekologom.

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Kategorija:

Pored preporučenog dnevnog unosa omega-3 masnih kiselina, koji iznosi 250 mg za sve osobe, za trudnice je potreban i dodatni dnevni unos od 200 mg.

FOLNA KISELINA – B9 vitamin koji se u tijelu pretvara u folat da bi postao biološki aktivan i raspoloživ. Ljudsko tijelo ima potrebu za folatom koji doprinosi normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca, diobi, a samim tim i rastu tkiva. Međutim, nisu sve žene u stanju da iskoriste folnu kiselinu.

METAFOLIN® – Specijalan oblik folata koji ne zahtijeva da bude aktiviran u tijelu, već je odmah spreman za djelovanje.

JOD – Doprinosi normalnoj produkciji tireoidnih hormona (hormona štitne žlijezde) u tireoidnoj žlijezdi (štitnoj žlijezdi) koji su esencijalni za razvoj bebe.

VITAMIN B6, VITAMIN B12, NIACIN, PANTOTENSKA KISELINA –  Učestvuju u normalnom funkcionisanju nervnog sistema, neophodni za optimalno djelovanje folata.

VITAMIN C – Potpomaže normalnu funkciju imunog sistema.

VITAMIN E – Štiti ćelije organizma od oksidativnog stresa.

DHA – Predstavlja dokozaheksaenoinsku kiselinu. Ova omega-3 masna kiselina igra važnu ulogu u periodu trudnoće i dojenja. Trudnicama i ženama koje doje preporučuje se dodatan unos od 200mg DHA dnevno jer podržava pravilan razvoj mozga i vida fetusa i dojenčeta, kao i razvoj njegovih intelektualnih i motoričkih sposobnosti.

Pakovanje: 28 tableta + 28 kapsula

Primjena: Uzeti jednu tabletu dnevno i jednu kapsulu sa vodom. Preporučuje se korištenje od 4. mjeseca do kraja perioda dojenja.