JOMELOP E

15,90 KM

Za uklanjanje ožiljaka, keloida i posljedica od opeklina.

 

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Način primjene kod opekotina: 

Lice koje ukazuje pomoć mora prethodno da izvrši dobro pranje ruku. Ovo se postiže pranjem u toploj vodi sa sapunom uz upotrebu četkice. Po izvršenom pranju, vodu sa ruku pokupiti sterilnom gazom i izvršiti dezinfekciju upotrebom razblaženog alkohola (70% etanol).

Ovaj melem se upotrebljava kod tek nastalih opekotina, gdje je na opečenom mjestu ostala nepovređena koža zahvaćena jačim eritemom (crvenilom). Zato treba hitno reagovati, tj. tamponom vate ili tuferom od gaze, opečeno mjesto natopiti melemom, tako da opekotina bude stalno pod dejstvom melema, sve dok se crvenilo ne izgubi.

Bol nestaje odmah po stavljanju melema na opekotinu, koja se sasvim smiri kada se izgubi crvenilo, što može da traje 2-4 časa od momenta kada je melem stavljen na opekotinu.

Način primjene kod ožiljaka i keloida: 

Keloide deformisano nabrano tkivo (u narodu poznato pod imenom divlje meso) i ožiljke oprati mlakom vodom uz upotrebu dječijeg ili glicerin sapuna, a zatim to mjesto osušiti čistim mekim peškirom.

Tako pripremljeno mjesto natopiti melemom i vrhovima prstiju blago masirati 5-10 minuta uz povremeno dodavanje melema. Ovo činiti ujutro i uvečer prije spavanja.

Kod starih ožiljaka i keloida postupak je isti, samo što masaža traje 20-30 minuta uz primjenu snažnije masaže. I u jednom i u drugom slučaju, uvečer prije spavanja, na ožiljke i keloide staviti četverostruku gazu natopljenu melemom i fiksirati je zavojem ili flasterom i tako provesti noć.

Terapija traje zavisno od starosti i veličine ožiljaka odnosno keloida.

Prije svake upotrebe snažno promućkati.