-10%

Solgar Lecitin 1360mg caps a100

30,30 KM

Meke kapsule: 100
Lecitin iz prirodnog izvora, najkvalitetnija soja

Neophodan našem organizmu za brojne funkcije

Ne sadrži šećer, so i skrob
6 kapsula dnevno

Bez glutena, bez mliječnih proizvoda

Nema na zalihi

Brand:SOLGAR

SOLGAR ® LECITIN 1360 mg se dobija od najkvalitetnije soje, koja je prirodni izvor ovog nutrijenta potrebnog svakoj našoj ćeliji.

Lecitin je prirodno prisutan u biljkama i životinjama. Spada u grupu fosfolipida. Lecitin daje strukturu ćelijskoj membrani i važan je za transport nekih nutrijenata u ćelije. Takođe igra važnu ulogu u transportu masti.

Dobar izvor lecitina su jetra i druge iznutrice, soja i žumance. Iako lecitin po svojoj strukturi spada u masti, on djeluje kao emulgator i tako pomaže razgradnju masti i kolesterola.

Budući da se posljednjih godina smanjio udio hrane bogate lecitinom u prehrani, lecitin u obliku dodatka prehrani dobar je način da se nadoknadi ovaj važan nutrijent.

Svi Solgar® proizvodi imaju “Zlatni standard” za izvrsnost. Proizvode se korištenjem prirodnih resursa i inovacija od 1947. godine. Solgar ®je idealan dodatak za dobro zdravlje.

Ključni nutrijenti u 6 kapsula

Sojin lecitin: 8160 mg

Dodatak prehrani nije zamjena ili zamjena za uravnoteženu prehranu. Preporučene dnevne doze ne treba prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života