LINEX CAPS A16

11,80 KM

Linex se sastoji od tri tipa živih liofiliziranih bakterija mliječne kiseline, koje sve čine sastavni dio normalne crijevne mikrobiote:

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Kategorije: ,
Brand:LEK

Linex Forte sadrži dvije vrste liofiliziranih bakterija mliječne kiseline koje su uobičajeni sastavni dio naše crijevne mikrobiote. Jedna kapsula Linex sadrži najmanje 1,2 x 107 jedinica koje čine kolonije liofiliziranih živih bakterija.5Linex probiotici proizvode se u pogonima usklađenim sa GMP (good manufacturing practices) zahtjevima4 a bakterije mliječne kiseline imaju status GRAS (Generally Recognized as Safe).4

Antibiotici su osmišljeni za ubijanje štetnih bakterija koje su uzročnici bolesti, ali mogu uništiti i korisne bakterije u crijevnoj mikrobioti koje su korisne za naše zdravlje, što dovodi do bolesti kao što je proljev. Linex je otporan na većinu antibiotika i može pomoći u sprečavanju proljeva uzrokovanog uzimanjem antibiotika (AAD). Također može pomoći u liječenju proljeva koji nastaje zbog kemoterapije ili zračenja organa trbuha i zdjelice, koji mogu imati antimikrobni učinak.

Akutni infektivni proljev

Svake godine bilježi se oko 1,7 milijardi slučajeva proljeva obično uzrokovanog bakterijama, virusima ili parazitima. LINEX se može koristiti za liječenje i prevenciju infektivnog proljeva i kod djece i kod odraslih.

Putni proljev

Prilikom putovanja u druge zemlje često dolazi do stomačnih problema.8 Uzimanjem probiotika kao što je Linex prije i tokom putovanja možete smanjiti rizik putnog proljeva. To je važno, jer zbog bolesti ljudi mogu biti prisiljeni da otkažu odmor ili zatraže ljekarsku pomoć u inostranstvu, što može biti skupo.

Normalizira i dovodi u ravnotežu našu mikrobiotu

Linex se može koristiti za ponovno uspostavljanje ravnoteže naše crijevne mikrobiote i može pomoći u borbi protiv nekih negativnih posljedica disbioze. To uključuje probavne smetnje kao što je bol u stomaku, nadutost i vjetrovi.

Naša mikrobiota također igra važnu ulogu u razlaganju vlakana i šećera u našoj hrani.10 Stoga probiotici također mogu biti korisni za osobe koje ne podnose laktozu.

Upotreba: Tri puta dnevno po dvije kapsule.