-10%

KAL Magnesium Taurate (Magnezij taurat) 400 mg, 90 tableta

44,95 KM

Energetski Poticaj i Opuštanje: Magnezij Taurin Dodatak za Vitalnost

Magnesium Taurate+ jedinstven je kompleks magnezija, aminokiseline taurina i koenzima vitamina B6. Acti Sorb baza povećava želučanu aktivnost. Proizvod ne uzrokuje gastrointestinalna uznemirenja i nema laksativan učinak.

 

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Brand:KAL

Šta je magnezijum taurat?

Magnezijum taurat je jedinjenje sačinjeno od magnezijuma i taurina, aminokiseline koja pruža niz sopstvenih zdravstvenih prednosti.

Taurin je važna aminokiselina koja se prirodno nalazi samo u mesu, ribi i mliječnim proizvodima. Taurin ima mnoge korisne funkcije u tijelu kao što su sinteza žuči, homeostaza krvnog pritiskai regulacija GABA, neurotransmitera uključenog u raspoloženje.

Kada se magnezijum kombinuje sa taurinom da bi se formirao magnezijum taurat, ne samo da poboljšava apsorpciju magnezijuma, već pruža i dodatne zdravstvene prednosti što ih čini savršenom kombinacijom za dnevni dodatak.Tijelo koristi taurin za transport magnezija u i iz stanica kroz ćelijsku membranu i ima sposobnost različitog funkcioniranja za različite tipove stanica u cijelom tijelu, kao što su nervne ćelije, srčane ćelije, imune ćelije, ćelije kože i mnoge druge .Studije su takođe pokazaleda taurin uzrokuje povećanje koncentracije magnezija u stanicama kritičnim za formiranje kostiju i kao rezerva za te druge vitalne funkcije.

Takođe je važan dodatak  za vegetarijance i vegane zbog nedostatka taurina u ovoj prehrani.

NAČIN UPOTREBE: Uzimati 1 tabletu dnevno (uz obrok ili čašu vode) ili po preporuci stručne osobe.

POSEBNOSTI: Magnezij doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, ravnoteži elektrolita, normalnoj sintezi proteina, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnoj funkciji mišića, normalnom funkcioniranju živčanog sustava, održavanju normalnih kostiju i zubi te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.
Vitamin B6 doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji imunološkog i živčanog sustava, normalnom metabolizmu stvaranja energije, proteina i glikogena, homocisteina i sintezi cisteina, regulaciji hormonske aktivnosti, normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.