-10%

NBL Glucosamine Chondroitin MSM 60 tableta

3 +1 GRATIS

34,95 KM

NBL Glucosamine Chondroitin MSM su preparati namijenjeni za sprječavanje propadanja i pomoć pri oporavku zglobnih hrskavica. Koriste se u prevenciji i terapiji degenerativnih oboljenja zglobova, poput artritisa, osteoartritisa, reumatoidnog artritisa. Sprječavaju propadanje i pomažu oporavak zglobova.

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Brand:NOBEL

Ovaj preparati u svom sastavu sadrže glukozamin i hondroitin, dvije najviše ispitane supstance za ovu namjenu, u preporučenim, efikasnim dnevnim dozama! Glukozamin i hondroitin najbolje je uzimati zajedno, u kombinaciji.

Svjetske i evropske zdravstvene smjernice preporučuju da se u terapiji osteoartritisa koristi doza od 1.500 mg glukozamina i 1.200 mg hondroitina dnevno, što je ujedno i sadržaj preparata NBL Glucosamine Chondroitin MSM.

Preparat konzumiran u propisanim količinama sprječava dalje propadanje zglobova, popravlja pokretljivost i smanjuje subjektivne tegobe boli.

Upotreba:  NBL Glucosamine Chondroitin MSM uzimaju se dva puta dnevno po jedna tableta, po mogućnosti uz obrok.

Za najbolji efekat, proporučuje se kontnuirano (bez prestanka) korištenje glukozamina i hondroitina. Ipak, prema studijama, efekat se ostvaruje i ako se koriste uzastopno po 3 – 4 mjeseca, sa pauzama mjesec – mjesec i pol između.

U skladu sa mogućnostima, terapija se može uzimati i 3 mjeseca uzastopno, dva puta godišnje (ciklusi: 3 mjeseca terapije, 3 mjeseca pauze) uz približno dobre rezultate. U stanjima pojačane boli i upale ili oboljenja reumatoidni artritis, preporuka je piti NBL Glucosamine Chondroitin MSM zbog dodatnog povoljnog djelovanja MSM-a na bol i upalu.

Dodatak prehrani. Izdaje se bez recepta.