Dida 30 tablete

11,85 KM

Dida je tableta na bazi cimeta s kombiniranim biljnim ekstraktom origana, maslinovog ulja, nevena, majčine dušice, kardamoma, klinčića, češnjaka, ulja cimeta, ulja anisa i ulja paprene metvice te niacina .

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

PREDNOSTI…
NEW NORDIC Dida preparat se preporučuje osobama kojima je potrebna pomoć u održavanju zdrave probave, zdrave razine gljivice Cadida albicans, te izbjegavanju nelagode kao što su gasovi, pritisak i osjećaj nadutosti nakon jela. Kada patite od gasova (vjetrova), to može biti vrlo neugodno, što frustrira još više je da taj osjećaj može opteretiti um i poremetiti koncentraciju.

Dida preparat je zasnovan na tradicionalnoj švedsjok biljnoj formuli cimeta, sa dodatkom ulja paprene metvice koja dokazano pomaže u zdravoj probavi te smanjuje gasove, pritisak i osjećaj nadutosti nakon jela uzrokovanim lošim navikama u ishrani i raznim faktorima stresa. Gasovi, podrigivanje i nadutost su normalne pojave vezane za razgradnju hrane u vašem zelucu i crijevima.

DJELOVANJE…
antifugalno: cimet, origano, češnjak
• antiseptično: timijan, neven
karminativno (smanjuje nadutost): ulje komorača, paprena metvica

Bez laktoze, saharoze, glutena, pšenice i kvasca. Pogodno za vegeterijance, vegane i dijabetičare. Proizvedeno u EU pod farmaceutskom kontrolom čistoće i sadržaja sastojka.

Paprena metvica
Metvica Mentha X Piperita L . poznata je biljka četvrtaste stabljike koja naraste od 40 do 80 cm i ima mnogo grana na vrhu. Didi™ koristi visokokvalitetno ulje paprene metvice.

Cimet
Cimet Cinnamomum zeylanicum L. dolazi sa Šri Lanke, a u Europu su ga donijeli nizozemski trgovci u 17. stoljeću. Stablo cimeta je visoko zimzeleno drvo, a začin dolazi iz unutarnje kore drveta. Kora ima jak ugodan miris, a okus cimeta je sladak, pun i aromatičan.

Kardamom
Biljka kardamona Elettaria cardamomum L. je višegodišnja biljka iz porodice đumbira. Kapsule sjemena biljke mogu se ubrati i osušiti te koristiti cijele ili mljevene. Kardamom je jakog okusa, a mirisom može podsjećati na eukaliptus.

Niacin
Niacin ili vitamin B3 prekursorska je molekula za dva vrlo važna kofaktora u tijelu: NAD (nikotinamid adenin dinukleotid) i NADP (nikotinamid adenin dinukleotid fosfat), koji su uključeni u mnoge enzimske i redoks reakcije. Niacin ima važnu ulogu u oslobađanju energije u metabolizmu, funkcioniranju živčanog sustava, normalnom psihičkom funkcioniranju, održavanju zdravih sluznica i kože te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Doziranje:

Uzmite dvije tablete dnevno, po mogućnosti po jednu između obroka. Uzimajte preparat Dida najmanje 6 sedmica u ovoj dozi. Nakon toga možete preći na održavanje nivoa uzimajući po jednu tabletu dnevno, ili zaustaviti konzumiranje preparata, u odsutnosti simptoma. Nemojte uzimati preparat tokom trudnoće i dojenja.

MOGU LI KORISTITI PREPARAT DIDA UKOLIKO VEĆ IMAM TERAPIJU LIJEKOVIMA?
Da. Nije poznato da se Dida miješa sa bilo kojim lijekovima. Ali, ako niste sigurni, konsultujte svog ljekara ili farmaceuta prije uzimanja Dida.

KAKO ČUVATI DIDA?
Čuvati na temperaturi 25° C, izvan dohvata djece.