-10%

Moller´s – Omega – 3

29,30 KM

Prirodno ulje jetre bakalara sadrži: 1,2 g prirodnih omega-3 masnih kiselina EPA i DHA za normalan rad srca, stabilan pritisak i normalne vrijednosti masnoće u krvi Vitamin D i E za dobar imunitet i jake kosti Vitamin A za dobar vid i poboljšanu oštrinu vida Ugodnog okusa limuna

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Brand:MOLLERS

DJELOVANJE
Naše tijelo ne može samo proizvoditi omega -3 masne kiseline, te se ove hranjive tvari moraju unijeti prehranom. Möller's ulje jetre bakalara dobar je izvor nekoliko vitamina A, D i E i omega-3 masnih kiselina DHA (dokozaheksanoična) i EPA (eikozapentanoična kiselina). Jedna čajna kašika, odnosno 5 ml, daje 1,2 g prirodnih omega-3 masnih kiselina i vitamina A, D i E. DHA doprinosi normalnoj funkciji mozga. Povoljan učinak postiže se dnevnim unosom od 250 mg DHA. DHA i EPA pozitivno utječu na normalan rad srca. Povoljan učinak postiže se dnevnim unosom od 250 mg DHA i EPA. Vitamini A i D doprinose normalnoj funkciji imunološkog sistema. Vitamin E pomaže u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.Omega-3 masne kiseline doprinose zdravom radu srca. Okus jabuke uspješno prikriva temeljni riblji okus i stvara ugođaj upotrebe.

Za djecu od 3 godine i odrasle preporučuje se prirodno ulje jetre bakalara, ulje jetre bakalara s okusom limuna, ulje jetre bakalara s okusom voća i ulje jetre bakalara s okusom jabuke.

Korištenje Moller's ulja sa drugim proizvodima
Møller's Tran ne smije se kombinovati i s drugim proizvodima koji sadrže punu dozu vitamina D. Ako želite kombinovati Møller's Tran sa, na primjer, Sana-Sol, to možete učiniti davanjem pola doze. Ako ste u nedoumici, obratite se doktoru.

NAČIN UPOTREBE
Preporučena dnevna doza za odrasle je 5 ml. Preporučena dnevna doza za djecu stariju od 3 godine je 5 ml. Vitamin D: Za sve mlađe od 75 godina preporučuje se dnevni unos od 10 μg. Ova preporuka vrijedi i za trudnice i dojilje. Za osobe starije od 75 godina preporučuje se dvostruka količina; odnosno 20 μg dnevno.

SASTOJCI
Ulje jetre bakalara, dl-a-tokoferil acetat (vitamin E), antioksidans (prirodni tokoferoli)

NUTRITIVNI SADRŽAJ
Tran 4600 mg
Omega-3 masne kiseline 1180 mg
EPA 370 mg
DHA 560 mg
Vitamin A 250 µg (31%*)
Vitamin D 10 µg (200%*)
Vitamin E 3 mg (25%*)

PAKOVANJE
250 ml