Manuka med MGO 250+ 500g

147,00 KM

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Manuka med jedan je od najzdravijih medova na svijetu za mnoge zdravstvene probleme, a dolazi samo iz Novog Zelanda. Ovaj med se u zdravstvene svrhe koristi već od davnina kada su ga otkrili domoroci Maori. Manuka med smatra se najzdravijim medom na svijetu. Uz to, smatraju ga i superhranom.
1. Metiglioksal: aktivna tvar snažnog antibakterijskog djelovanja
Manuka med sadrži prirodnu supstancu metilglioksal (MGO) u velikim količinama. Metiglioksal je supstanca snažnog antibakterijskog djelovanja koja se prirodno nalazi u manuka medu. Dok je kod drugih vrsta meda količina metiglioksala zanemariva (od 0-5 mg po kg), kod Manuka meda izmjerene su količine i od 1000 mg po kilogramu.
2. Odličnog je okusa
Većina zdravih namirnica nije ugodnog okusa. Kod Manuka meda upravo je suprotno, njegovu kremastu teksturu i bogati okus obožavaju djeca i odrasli. Zbog svega navedenog, Manuka med preferiraju roditelji diljem zemaljske kugle kako bi osnažili svoju djecu iznutra i to 100% prirodno dobivenom namirnicom – Manuka MGO medom.
3. Nije termolabilan
Manuka med nije termolabilan. Drugi medovi gube sva svoja svojstva pri dodavanju u razne vruće napitke (>40 C), a kod Manuka meda to nije slučaj. Manuka med može se dodati u topli čaj, a da pri tome ne izgubi sve svoje pozitivne učinke na ljudsko tijelo. Dodati ga možete u čaj, zobene pahuljice, banana bread i sve druge tople napitke i jela bez brige da će izgubiti svoja svojstva.
4. Široka primjena
Njegova primjena je vrlo široka. Maori ga stoljećima koriste za jačanje imuniteta i prave razne pripravke od njega. Za one koji vole zdravo početi dan, osim u čaj može se dodati u razne smoothie i zdrave žitarice. Sve su popularnije i maske za lice od ovog dragocjenog meda. U zadnje vrijeme Manuka med se u bolnicama sve više koristi za zacjeljivanje rana, posebno kod dekubitusa i sličnih tegoba.