-7%

RUPEDIR VREĆICE a20

31,80 KM

Rupedir prašak je dodatak prehrani koji sadrži kalij citrat, magnezij citrat, biljku ‘razbijač kamena’ i inulin koji se preporučuju u slučaju smanjenog unosa u prehrani ili povećanih potreba za ovim elementima. Zahvaljujući ‘razbijaču kamena’ poboljšava funkcije mokraćnog sustava.

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Kategorija:
Brand:ALVEAD

Kalij citrat i magnezij citrat koji imaju korisne rezultate na povećanje urinarnog pH, kako bi urin postao alkalniji. To povećanje može doprinijeti smanjenju taloženja kristala mokraćne kiseline, čime postaju i rastvorljiviji u urinu. Unos citrata je koristan kao katalizator za smanjenje stvaranja bubrežnih kamenaca tipa kalcijevog oksalata u urinu, jer se citrati mogu pretvoriti u soli s kalcijem, te time smanjiti količinu slobodnog kalcija u urinu i omogućiti lakše rastvaranje oksalata. Magnezij citrat doprinosi stvaranju kompleksa magnezija i oksalata koji se rastvaraju i time smanjiti rast kristala kalcij oksalata.
Inulin je rastvorivo vlakno koje zahvaljujući svom svojstvu alkalizacije je korisno kao pomoćno sredstvo u prisustvu bubrežnih kamenaca mokraćne kiseline. Zahvaljujući prisustvu fitata, posebno fitinske kiseline, inulin može smanjiti apsorpciju kalcija i time uticati na prisustvo bubrežnih kamenaca kalcij oksalata.
PHYLLANTHUS NIRURI L. (RAZBIJAČ KAMENA) utiče na neke važne korake formiranja kristala, kao što je proces kristalizacije, takođe utiče na njihovu strukturu i sastav. Takvo djelovanje utiče na njihovu lakšu eliminaciju.
Vitamin C u niskim dozama moze biti koristan u slučaju struvitnih kamenaca, djelujući na bakteriske vrste odgovorne za formiranje kamenaca u urinarnom traktu. Dodatno, vitamin C ima jak antioksidativni efekat na ćelije urinarnog trakta.

Način primjene : Preporučuje se uzimanje 1 vrećice dnevno, po mogućnosti što duže nakon obroka. Rastvoriti sadržaj jedne vrećice u čaši vode (150 ml) i promiješati.

Sastav u jednoj vrećici:
Kalij (kao kalij citrat) 600 mg
Magnezij (kao magnezij citrat) 74,5 mg
Odakle ukupno citrata 1422 mg
Inulin 500 mg
Razbijač kamena 300 mg
Vitamin C 25 mg

Pakovanje: 20 vrećica