DOLOREX TABLETE

6,60 KM

Brza pomoć za otklanjanje bola

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Kategorija:

DOLOREX je moderan i snažan analgetik iz grupe nesteroidnih protivupalnih lijekova koji u svom sastavu sadrži deksketoprofen. DOLOREX je namijenjen odraslim osobama za brzo i efikasno otklanjanje ili olakšavanje akutne blage do umjerene boli, kao što su mišićno-koštane boli (npr. bol nakon povreda, bol nakon operativnih zahvata), zubobolja, glavobolja, menstrualna bol itd.

DOLOREX  karakteriše veoma brz početak djelovanja (već nakon 15 minuta, maksimalni učinak već 30 minuta nakon primjene) i snažno djelovanje na akutnu bol različitog porijekla. Ovisno o prirodi i jačini boli, uobičajena preporučena doza je 25 mg (1 obložena tableta) svakih 8 sati.

U odnosu na druge analgetike, DOLOREX rijetko uzrokuje neželjene efekte i želučanu iritaciju, pa se može uzimati i na prazan želudac, pogotovo ako je bol intenzivna i trebate brzo olakšanje.

Način primjene: DOLOREX je namijenjen za otklanjanje akutnih bolova različitog porijekla kod pacijenata starijih od 18 godina. DOLOREX se može primjenjivati na prazan želudac ili uz obrok. Uobičajena preporučena doza je ½ tablete (12,5 mg) svakih 4 do 6 sati ili 1 tableta (25 mg) svakih 8 sati, ali ne više od tri tablete dnevno (75 mg).

DOLOREX je dostupan u apotekama bez ljekarskog recepta, a za najbolje rezultate lijek treba primjenjivati prema priloženom uputstvu.