-7%

Babytol D3 + K1 kapsule a30

12,60 KM

Babytol D3 +K1 za bebe

Produžena profilaksa vitaminom K1 preporučuje se u dozi od 25 mcg od 8. dana do kraja trećeg mjeseca nakon rođenja

  • Za prevenciju kasne hemoragijske bolesti i rahitisa kod novorođenčadi i odojčadi
  • Produžena profilaksa vitaminom D3 i K1 preporučena je od strane nacionalnih Ministarstva zdravlja, Uduruženja pedijatara i Udruženja neonatologa

Dostava: 6,00 KM za neograničenu količinu!

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
 +387 60 329 7236
Količina

Kategorija:
Brand:4U pharm

Ovi vitamini namijenjeni su novorođenčadima na prirodnoj ishrani, jer majčino mlijeko ne sadrži dovoljnu količinu ovih vitamina.

Dodatno, bebe koje su na mješovitoj ishrani, do dva obroka adaptiranog mlijeka za bebe dnevno, treba da primjenjuju Babytol D3 + K1.

Vitamin D3 je «vitamin sunca». Preporučuje se u dnevnoj dozi od 400 IJ od 8. dana života, jer je izuzetno važan za pravilan rast kostiju i zuba. Nedostatak vitamina D3 može izazvati lomljivost kostiju, demineralizaciju i krhke kosti, odnosno bolest pod imenom rahitis.

Vitamina K1 se još zove i «vitamin koagulacije». Preporučuje se primjena 25 mcg dnevno, od 8. dana do kraja trećeg mjeseca nakon rođenja, jer je izuzetno važan za sintezu faktora koagulacije i zdrav krvni sistem bebe. Usljed njegovog nedostatka može doći do krvarenja i teškog oboljenja, koje je na sreću rijetko.

U porodilištu je Vaša beba primila intarmuskularnu injekciju vitamina K1 u dozi od 1 mg. Po izlasku iz porodilišta preporučuje se primjena vitamina K1 u dozi od 25 mcg dnevno, od 8. dana do kraja 3.mjeseca nakon rođenja.

Uz vitamin D3 i vitamin K1 preporučuje se i omega 3-masna kiselina DHA, za zdrav razvoj mozga i vida vaše bebe, primjenom Babytol DHAOmega.

Pakovanje: 30 twist off kpasula

Twist – off kapsule su od jestive želatine, rastvorne u vodi, potpuno bezbijedne za primjenu kod novorođenčadi.

Primjena: 1 kapsula dnevno. Jednostavno okrećite gorni dio kapsule dok se skoro ne pokida, i onda povucite i uklonite gornji dio kapsule, a sadržaj istisnite direktno u bebina usta, kašicu ili pomiješajte sa mlijekom.